Banor och tävlingområde 

Nedan visas de olika banorna för motion och olympisk distans. Bilderna är en skiss på hur banan kommer att gå. Dessa kommer att uppdateras med exakt bansträckning i start-PM innan tävlingen.

Karaktären på banan är som det ska vara i terrängtriathlon med utmanande och händelserika slingor i skogen. Sprint motion är en något lättare bana rent teknikt medan den olympiska är lite mer krävande på cykeldelen. Underlaget är främst stig med inslag av motionsspår, både under cyklingen och löpningen. Det kommer krävas att du har en mountinbike för att kunna ta dig runt på ett bra sätt. Hybridcyklar eller racer kommer inte gå. Vi rekomenderar även skor som är anpassade för ojämt och ev. halt underlag.

Simbana Motion

1 varv

Starten sker ståendes på stranden och ni simmar mot den vänstra bojen och gör ett högervarv in mot starten igen. 

Simbana Olympisk

2-varv

Starten sker ståendes på stranden och ni simmar mot den vänstra bojen och gör ett högervarv in mot starten igen. Varvning sker på land runt konor.

Cykelbana Motion

2/3-varv

Efter växlingen cyklar ni ut på ett bredare motionsspår. Större delen av cykelingen sker på samma motionsspår som inehåller endel tuffa stigningar och smalare stigar. Varvning sker vid tävlingsområdet. När banan är kontrollmätt kommer vi juster antal varv och exakt sträckning.

Cykelbana olympisk

4-varv

Efter växlingen cyklar ni ut på ett bredare motionsspår. Större delen av cykelingen sker på samma motionsspår som inehåller endel tuffa stigningar och smalare stigar. Varvning sker vid tävlingsområdet. När banan är kontrollmätt kommer vi juster antal varv och exakt sträckning. Vi kommer lägga till en slinga med mer utmanande stigcykling.

Löpbana Motion

2-varv

Löpningen kommer ske till största delen på smala stigar med utmanande backar. När banan är kontrollmätt kommer vi juster antal varv och exakt sträckning. 

Vätskelagningen kommer att ske i samband med varvning 

Löpbana Olympisk

3-varv

Löpningen kommer ske till största delen på smala stigar med utmanande backar. När banan är kontrollmätt kommer vi juster antal varv och exakt sträckning.


Vätskelagningen kommer att ske i samband med varvning

Översik Tävlingsområde

Tävlingsområdet är samlat vid hållsdammen ca 500m från parkeringen på billingens fritidsområde. Kartor och skyltar på hur du ska ta dig in och ut ur växlingsområdet kommer finnas.